Yeni Başlayanlar için SEO yapımı anlatım.

SEO Nedir ?

Seo denildiği zaman bir çok dökümanla zaten karşılaşmaktasınız. Burada, Seo nasıl yapılır, Seo için önemli etkenler, Seo çalışmalarında önem verilen şeyler gibi etkili yöntemlerden bahsedilecektir.
Kısaca SEO Tanımını yapmak gerekirse, SEO ( Arama motoru optimizasyonu ) internet sitemizi arama motorları kurallarına göre düzenlemektir. Arama motorlarının önem verdiği belirlediği bazı kriterleri düzenleyerek sıralamada ve aramalarda çıkış düzeni yakalamaktır amaç.  Yani kısaca sitemizi arama motorlarına sevdirmeye çalışmalıyız.

Transitoning-from-full-time-to-freelance

Arama motorlarının SEO açısından önem verdiği noktalar nelerdir ?

Arama motorlarının sitenizi incelerken, bazı kategoriler altında incelemeler yapar bunları tanıyalım.
  •  SEO – Site Başlık (Title) Uzunluğu

Sitenizin title uzunluğu arama motorları verilerine göre en fazla 70 karakterden oluşması uygun görülmüştür. Bunun nedeni google aramalarında kelimeler yazı adınıza makale içerisindeki kelimelere göre çıktığı için, Title çok uzun olma durumunda google karakter sınırını aşacaktır ve fazla karakterler görünmeze girecektir. Haliyle buda bazı kelimelerinizi düşürecektir.
Sayfa veya yazı başlıkları tile ile birleştiğinde dahada uzun bir isim oluşturmaktadır bunuda göz önünde bulundurmak gerekmektedir.
Eğer sitenizi WordPress tabanlı olarak kullanıyorsanız SEO içinde WordPress SEO Eklentisi kullanarak arama motorlarındaki önemli  yerleri kolayca düzenleyebilirsiniz.
NOT : Başlıkların Max 70 karakter olmasına özen gösterin, aksi taktirde google linklerinizi spam olarak algılayabilir.
  • SEO – Açıklama (Description) Uzunluğu

Açıklama alanı sitelerizin Google aramalarında Site adresinizin (title) altında çıkan metindir. Mu kısa metin alanı sizin site içeriğinizi en iyi şekilde anlatması gerekmektedir. Çünkü ana kelimenizin arama verilerinde orda bulunmasıda sizin sitenizin aramalarda çıkmasını sağlayacaktır.
Sitenizin Açıklama bölümü sitenizi tanıtmak için kullanılır demiştik. Bunu tanıtmanız için google gibi arama motorlarının optimize standartları bize 160 karakterden fazla olmamasını söylüyor.
Yine wordpress için seo eklentisi ile panelnizdeki all in one seo genel özellikler kısmından düzenleyebilirsiniz.