Boşanma Avukatı - Görevleri ve Boşanma Davası Açmak

Boşanma Avukatı- Boşanma Davası Nasıl Açılır?

Çiftler anlaşarak yada biri diğerinden bağımsız olarak, anlaşamama nedenlerini ileri sürerek, aile Mahkemelerinde boşanma dilekçelerini vererek boşanma davasını açabilirler. Davayı Boşanma avukatı nın açması haklarınızı daha iyi bilmeniz ve korunması açısından daha yararlıdır.
Eşlerden iki taraf da boşanmayı isterse mahkeme uzamaz kısa sürede tamamlanır.Boşanma nedeni ispatlanmış ise hakim boşamayı kısa zamanda gerçekleştirir.Boşanma davası başlamadan yada boşanma davası görüldüğü esnada hakim tarafların anlaşmamaları ile ilgili gerekli bilginin toplanmasını ve inceleme, araştırma yapılmasını isteyebilir. Gerek görürse sosyal danışman yada psikolog atayarak inceleme yaptırabilir.

İzlenilmesi gereken yol: 
*     Avukat aracılığı ile yada bizzat boşanma dilekçesi mahkemeye verilir.(Yada eşlerden biri tarafından dilekçe) verilir.
*     Mahkeme boşanma dilekçesini gözden geçirerek, boşanma nedenine bakarak eşlere yada avukata bildiri gönderir.
*    Hakim boşanma nedeninin araştırılmasını isteyebilir
*    Mahkemenin yoğunluğuna göre,  yakın yada ileri bir zamanda mahkeme günü belirlenir.7
*   Şiddetli geçimsizlik nedeniyle veya başka bir nedenle ( anlaşmalı boşanma hariç)  mahkemeye başvurulursa taraflar (çiftler) katılmadan da avukat aracılığı ile boşanma gerçekleşebilir.

1. Boşanma davası hangi mahkemede açılır?Boşanma davası, eşlerden herhangi birinin ikametgahının bulunduğu yer Aile Mahkemesinde, müstakil aile mahemesi bulunmayan yerlerde ise Asliye Hukuk Mahkemesinde açılır.