Gençliğin yeni eğlencesi, Korku evi.

Yeni eğlence korku ile birleşti

Bir çok eğlence görüldü, bir çoğu yine gerilim türündeydi ama bu diğerlerinden çok daha farklı. Bildiğiniz korku filminin içine girmek gibi bir şey.  Genellikle korku filmi temalı korku evi ziyaretçilerine bazı gizli sorular ile bölümler yani odalar geçme fırsatı veriyor. Görevi tamamlıyorsunuz ve odayı geçiyorsunuz. En iyi korku evi kategorisini incelersek ülkemizdeki korku evleri yurt dışı kadar kaliteli olamıyor. Basit korku efektleri kötü dekorasyonlar berbat ötesi bir kurguya sahip oluyorlar. 

Ama yurt dışında tamamen sözleşme imzalayarak katıldığınız korku evleri bulunmakta, gerçekten korku ve aksiyon gerilimin dibine vuracağınız bu yerler basit bir kalbe sahip insanlar için ölümle sonuçlanabilir. Bunun için korku evleri sözleşme ile giriş kabul etmektedir. Tamamen bütün özlük haklarınızdan vazgeçtiğiniz bu yerlere girmek gerçekten de cesaret istiyor.


Bu oyunlara genellikle evden kaçış oyunları olarak da söylenmektedir. Asıl olayın görevleri tamamladıktan sonra evden kaçmak olduğu için ismi ideal. Tabiki bu türlerin en iyisi korku olduğu için korku evi ismiyle daha çok tanınmış oluyor.